Gluteenitonta pikaruokaa

Treenipäivä, kaksi nälkäistä ja kiukkuista yrittäjää, sekä puoli tuntia aikaa saada jokin terveellinen ruoka-annos aikaan. Kiirenvilkkaa lähikauppaan, josta löytyi kotimainen naudan jauheliha paketti ja valmis pastakastike. Vähän vielä täydennystä HeVi-osastolta ja takaisin hellan ääreen.

Kaapista löytyi ennestään tätä Tesco Fusilli gluteenitonta pastaa. Lahjomaton mielipide on, että tämä pääsee ehdottomasti gluteeniton pasta-kisassa kärkisijoille. Kypsennysajat tuntuvat olevan kaikissa gluteenittomissa pastoissa ilmoitettu vähän alakanttiin ja tämäkään ei tee poikkeusta asiaan. Pitää muistaa varautua lisäämään ainakin muutama minuutti keittoaikaa paketissa ilmoitettuun. Olen ostanut varmaan kaikkia markkinoilla olevia gluteenittomia pastoja ja 90% niistä on ollut täysiä pettymyksiä. Tuotteita on markkinoilla paljon ja on vaikea muistaa, mikä tuote oli hyvä ja mikä huono. Ainakin tuotteissa joita ei osta viikottain. NutChoice-sovelluksessa voi merkitä lempparit omiin suosikeihin, jottei tarvitse pohtia kaupassa, että mikä olikaan se hyvä pasta.

Kuvaruutukaappaus NutChoice-sovelluksesta.

Jauhelihaksi valikoitui Tammisen kotimainen ja vähärasvainen naudan jauheliha. Tuote on saanut Hyvää Suomesta-merkin eli joutsenlipun. Tämän merkin saavat tuotteet, jotka on valmistettu Suomessa ja suomalaisista raaka-aineista. Lihavalinta oli erinomainen, pannulle ei irronnut nesteitä, vaikka olikin suojakaasuun pakattua jauhelihaa.

Kuvaruutukaappaus NutChoice-sovelluksesta.

Kiireessä ruokaan saa helposti ja nopeasti makua tällaisilla valmiilla tomaattikastikkeilla. Barilla kastikkeet ovat yleensä yllättäneet positiivisesti ja niin kävi tämän basilikanmakuisenkin kastikkeen kanssa. Lisättyä sokeria tuotteessa on alle 2%, joten läpäisee seulani hienosti.

Kuvaruutukaappaus NutChoice-sovelluksesta.

Valmistuskin oli mukavan helppoa kiireiseen päivään. Pasta kiehumaan ja jauheliha ruskistumaan. Odotellessa chili palasiksi ja jauhelihan joukkoon tomaattikastikkeen lisäksi sekä salaatin valmistus johon tällä kertaa tuli:

  • Frisee-salaatti
  • kurkku
  • tomaatti
  • keltainen paprika
  • kesäkurpitsa
  • kevätsipuli

Annoksen päälle vielä vähäsen parmesaania, sekä salaattiin oliiviöljyä ja balsamicoa. Bon appétit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *