Helppo ja nopea siemennäkkäri leivontaseoksesta

Luonnon ja lompakon vuoksi sähköä säästävänä “olisi kiva tehdä vielä jotain nopeaa, nyt samalla kun uuni on päällä”. Varsinaisen ruoan valmistuksen jälkeen aikaa ja energiaa ei ollut enää valtavasti, joten tämä tuntui sopivan helpolta kokeilulta.

Siemennäkkärin teko ei ole valtavan aikaa vievää muutoinkaan, mutta harvoin kaapista löytyy tarpeeksi montaa erilaista siementä, että lopputuloksesta tulisi maukasta ja rakenteesta hyvä. Ja aikaa ei ole koskaan liikaa; jokainen sekunti jonka saan säästettyä eri aineiden mittailusta ja reseptin etsimisestä, ovat tervetulleita.

Monesti valmiit leivontaseokset sisältävät paljon lisäaineita ja ylipäätään ainesosia, joita haluan vältellä. Tämän vuoksi ne tulee yleensä kierrettyä kaukaa. Mutta eräänä viikonlopun kyläreissulla sain tutustua tähän poikkeuksen vahvistavaan sääntöön.

Kuvaruutukaappaus NutChoice-sovelluksesta.

Tämä Risentan Chia-siemennäkkileipä-leivontaseos löytyi Nokian Citymarketista vajaalla kolmella eurolla.

Lisäksi tarvitsee vain 3rkl öljyä ja 4 dl kiehuvaa vettä.

Aineet sekoitetaan keskenään ja annetaan levätä 10 minuutin ajan.

Yhdestä pussista tulee 2 uunipellillistä ja aluksi tämä vähän ihmetytti kun määrä näytti niin pieneltä. Luulin jo ymmärtäneeni määrän väärin, kun tuntui ettei tätä voi millään saada leviämään koko pellille.

Noudatin kiltisti pakkauksen ohjeita ja laitoin “taikinan” päälle toisen leivinpaperin, jonka avulla painelin seoksen tasaiseksi koko pellille. Osoittautui oikein näppäräksi keinoksi! 🙂

Uuniin kiertoilmalla 150 asteeseen 50 minuutiksi ja nyt on pitkäksi aikaa terveellistä purtavaa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *