Brisket, eli naudan rinta, grillissä

Juttuhan lähti siitä, kun ostin eräästä saksalaistyylisestä ruokakaupasta heräteostoksena valmiiksi marinoitua naudan rintaa ja löin sen paloittelun jälkeen suoraan grilliin. Todella huono ajatus, en suosittele kenellekkään! Mutta ruoanlaiton hauskuushan on myös kokeilussa ja epäonnistumisessa, ainakin minun mielestäni.

Kysäisin vinkkejä Facebookin Kotiruokaryhmässä, miten tällainen kimpale kannattaisi valmistaa. Seuraava resepti on kasattu kyseisistä vinkeistä, kiitos kaikille osallistuneille, sekä osin myös googlailun tuloksena. Kyseinen lihapala ei ole ihan joka kaupan valikoimissa, ja muutaman vesiperän jälkeen onnistuimme saamaan kiinni asiansa osaavan henkilön Nokialaisen K-Supermarket Löytiksen lihatiskiltä. Kotimainen maustamaton pala oli noudettavissa seuraavana aamuna!

Resepti, olkaa hyvät!

Aineet:
 • Haudutus
  • Naudan rinta 1,5kg
  • Maustepippuri, 10kpl
  • Laakerinlehti, 2kpl
  • Suolaa, noin 3tl
  • Vettä, niin että liha peittyy
 • Mausteliemi
  • Rosmariini, 3  keskikokoista oksaa
  • timjami,  puolikas kaupan ruukkullinen
  • Suolaa 1tl
  • Mustapippuria myllystä, reilusti
  • Ruokasooda, 3tl
  • Vesi, 1l
Haudutus

Naudan rinta vaatii hyvän haudutuksen miedolla lämmöllä. Tämä yksilö oli uunissa 12 tuntia, lämpöä 100 astetta.

Laitoin lihan pataan illalla ja lisäsin sekaan 3tl suolaa, 10 maustepippuria ja pari laakerinlehteä. Tämän jälkeen vettä niin että liha peittyi.

Tässä kuva 12 tunnin jälkeen.

 

Mausteliemi

Kun liha oli saapunut uunista, valmistin mausteliemen. Litra vettä, rosmariinia, timjamia, 3 tl ruokasoodaa, 1tl suolaa ja reilusti mustapippuria myllystä.  Kiehautin nopeasti kattilassa, nostin lihan liemen sekaan ja siirsin jäähtymään.

Annoin lihan maustua 4 tuntia. Tulos näytti tältä kun nostin pois.

Grillaus

Haudutettu ja maustettu liha oli aivan järjettömän mureaa. Kaavin pois enimmät rasvat, jotka irtosivat todella helposti. Leikkaaminen grillausvalmiiksi oli melkoista taiteilua. Melkein kokeilisin ensi kerralla leikata syiden myötäisesti, saattaisi pysyä paremmin kasassa.

Lopputulos oli ehkä mureinta ja maukkainta lihaa mitä olen hetkeen syönyt. Tätä voi suositella lämpimästi!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *