Smoothiekulhon salaisuus

Oon pitkään miettinyt miksi smoothie on nyt niin suosittua laittaa kulhoon? No joo, siitä saa nätimmän kun on enemmän pinta-alaa, mihin ripotella koristeita. Mutta se todellinen syy valkeni mulle tänään! 😀

Kattokaas, jos innostuu heittämään blenderiin mahdottoman paljon hyviä aineita ja lopputuloksesta tulee vähän runsas. Niin eihän se silloin mahdu edes tuollaiseen puolen litran tuoppiin. Kulhoja löytyy jokaisen kotoa useampaa eri kokoa, joten aina löytyy sopivan kokoinen (tarpeeksi suuri) astia.

Pirkan Soutuun tankkaaminen innosti pitämään ruokapäiväkirjaa ja se on vielä tuntunut ihan mukavalta puuhalta, joten smoothien resepti on harvinaisen tarkasti ylhäällä. Olen pyrkinyt välttämään hedelmien käyttöä jottei tulisi turhia sokereita, sillä vuosien varrella hankittua vararavintoa olisi tarkoituksena saada jonkun verran pois. Smoothiesta tuli silti vähän tuhti iltapalaksi, mutta aina löytyy vielä jotain mitä haluan blenderiin heittää.

Ainesosat

 • 1 avokado
 • 30 g maustamatonta proteiinijauhetta
 • 2 dl makeuttamatonta mantelimaitoa
 • 100 g pakastettuja granaattiomenan siemeniä
 • 50 g pakastevadelmia
 • 50 g pakastepuolukoita
 • 1 rkl tocoa
 • 2 tl chian siemeniä
 • ripaus vaniljajauhetta
 • n. 1dl vettä

Ravintosisältö

 • Kalorit 569 kcal
 • Proteiini 34 g
 • Hiilihydraatit 27 g
 • rasva 32 g
 • Kuitua 19 g

Pari sanaa raaka-aineista

Avokado nyt on aika tuttua huttua. Sopivan yksilön valinta vaan tuottaa aina vaikeuksia, mutta onneksi tähän hommaan oppii kantapään kautta. Tällä kertaa löytyi loistava yksilö.

Nyt mulla on ollut käytössä proteiinijauheena MyProteinin Impact whey isolate. Mukavan mautonta ja huomaamatonta, toimii missä vain!

Alpron makeuttaman mantelimaito on ollut nyt kiva lisä smoothieihin, avokadosuklaamousseen ja moneen muuhunkin paikkaan. Tuo kivaa makua, muttei kauheasti turhia kaloreita.

Pakastettuja granaattiomenan siemeniä ostin innoissani ja haaveilin siitä ettei enää tarvitsisi teurastaa kokonaisia granaattiomenia. Ensimmäinen paikka jossa nämä tuntuivat syömäkelpoisilta oli tämä smoothie. Ei uppoa ollenkaan esim. puuron päällä, jossa näitä haaveilin käyttäväni.

Vetenä käytin ehkäpä Suomen tunnetuinta, aitoa, nokialaista raanavettä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *